Fjärråtkomstdetektering

Fjärråtkomstprogram är legitima program för att ansluta till en fjärrdator via nätverket. Fjärråtkomstprogram inkluderar TeamViewer, LogMeIn Pro och Remotely Anywhere. Hackare kan använda sådana program för att få kontroll över din dator, installera skadlig programvara, utge sig för att vara dig eller börja spionera på dig.

Vi kommer att kontrollera om fjärråtkomstprogram är installerade på din dator och hjälper dig att ta bort sådana program för att förhindra att någon får kontroll över din enhet.

Så här hittar du fjärråtkomstprogram på din dator:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Gå till avsnittet Identitet.
  3. I blocket Fjärråtkomstdetektering, klicka på knappen Visa.
  4. Detta öppnar fönstret Fjärråtkomstdetektering; i det här fönstret kan du se vilka fjärråtkomstprogram som hittades på din dator.

I det här fönstret kan du:

• Klicka på Detaljer bredvid ett fjärråtkomstprogram för att se en kort beskrivning av programmet.
    • Välj i rullgardinsmenyn bredvid ett program Ta bort om du vill ta bort programmet. Detta tar dig till fönstret Program och funktioner där du kan ta bort det relevanta programmet.
    • Välj i rullgardinsmenyn bredvid ett program Ignorera om du inte vill ta bort programmet just nu. Programmet läggs till i en Dold grupp och du kommer att kunna återvända till den senare.

Att söka efter fjärråtkomstprogram fungerar inte om komponenten Intrångsskydd är inaktiverad.